Pikaohje:
1. Ota uunipelti esille. Käytä tarvittaessa leivinpaperia (valmiit arkit ovat parhaita).
2. Aseta pizzapohja(t) uunipellin päälle.
3. Sivele halutessasi tomaattimurskaa/tomaattipyreettä pizzapohjan päälle.
4. Laita täytteet pizzan päälle.
5. Ripottele päälle juustoa.
6. Kuumenna uuni noin 225 asteeseen.
7. Laita uunipelti uuniin.
8. Odota noin 10 minuuttia tai kunnes pizza näyttää kypsältä.
9. Ota pelti pois uunista. Käytä patalappua tai uunikinnasta.
10. Syö pizza. Älä polta suutasi.
Vinkkejä:
- Pizzan reunat palavat helposti. Niin ei käy jos voitelet pizzan reunat vedellä tai öljyllä ennen paistamista.
- Voit lisätä valmiin pizzan päälle oreganoa.
- Laita uuni päälle ensimmäisenä niin se lämpenee pizzan valmistuksen aikana.
Täytteet:
Pizzan täytteeksi kelpaa lähes mikä vaan. Päätäytteenä ovat voivat olla esimerkiksi katkarapu, tonnikala, kinkku, jauheliha, salami/pepporini. Lisätäytteinä ananas, herkkusieni, persikka, paprika, jalapeno. Päälle laitetaan yleensä juustoa. Kevytjuustosta ei saa kovin hyvän makuista. Maustetuista juustoista käytetään yleensä aurajuustoa tai parmesan juustoa.
poltin suuni :/
VastaaPoistapoltin käteni kiinni peltiin
VastaaPoistaei onnistunu
VastaaPoistaKytkinlevy uunis <3
VastaaPoistaPizzaa ei todellakaan kannata valmistaa kaupan valmiista pohjista, pohjan teko itse on niin helppoa.
VastaaPoistaTäytteiksi riittää hyvistä tölkkitomaatteista tehty kastike, aito mozzarella ja tuore basilika, korkeintaan 1-2 lisätäytettä tuohon. Ananakset ja limaiset tölkkisienet ovat suomalainen ilmiö, unohtakaa ne.
Niin ja se juusto tulee heti tomaattikastikkeen päälle, ei täytteiden päälle.
Kuudes kohta ensimmäiseksi! Ellei nyt mikään uusi superuuni ole, ei se ole siinä 225 asteessa tuossa vaiheessa kun pizza pitäisi uuniin pistää.
VastaaPoistaTuota... Pitääkö se mopo irroittaa pohjasta ja pahvilaatikosta ennen uuniin laittoa?
VastaaPoistaT:Silmiä kirvelee
Eikun uuni täysille uunipelti sisällä. Sitten kun uuni on kuuma, pitsa sisään uunipellin päälle. Pidetään uunissa niin kauan että juusto mukavasti sulanut eli noin viisi minuuttia. Varo ettei pala. Jos haluat panostaa osta pitsakivi.
VastaaPoistakohta 7: Siis laitetaanko pizzakin uuniin ,vaikka puhutaan vain pellistä???
VastaaPoistapizza palo uuniin, käden poltin pellissä ja sit se tärkein juddu mulla on vieläkin nälkä :D
VastaaPoistaLaitoin pakastepizzan pelille :) ite tein
VastaaPoistaHyvä ohje
VastaaPoista