Omatoimimatkan suunnittelu Kreikkaan


Omatoimimatka sopii niille, jotka eivät pelkää haasteita ja jotka ovat valmiita joustamaan. Kreikka on Euroopan alueella erinomainen omatoimimatkaajan kohde, sillä se on edelleen turvallinen ja matkan eri osat on helppo järjestää jo Suomesta käsin. Tai halutessa vasta paikan päällä, jos olet liikkeellä turistisesongin ulkopuolisina kuukausina, lähinnä ennen kesäkuun alkua tai sitten syyskuun puolivälin jälkeen.
Valitse matkasi ajankohta sen mukaan, oletko vilukissa vai ”husky” ja kuinka vehreää näköalaa kaipaat. Vilukissojen kannattaa valita syys- tai lokakuu, jolloin ilmat ovat vielä mukavan lämpimät, samoin kuin merivesi. Syksyllä tosin ympäristö ei enää normaalisti ole yhtä vehreää, koska kesän kuuma aurinko on paahtanut heinät ja pensaat. Mikäli haluat vaellella kukkaloiston ja vehreänruohikon keskellä, valitse kevät ja sen uskomaton väriloisto.
Kannattaa myös miettiä, kuinka omatoiminen haluat olla. Suomesta käsin voit varata lentojen lisäksi jo majoituksen, mutta turistihuipun eli keskikesän ulkopuolella löydät suhteellisen helpolla hotellin paikan päälläkin. Voit myös varat hotellin, tai muun majoituksen, vain pariksi päiväksi, jolloin sinulla on katto pään päälle siksi aikaa, kun etsit juuri sitä ihanteellisinta hotellia. Turha majoittua koko lomaa rakennustyömaan vierellä tai vilkkaan kadun varrella. Ja Kreikassa leiriytyminen oman mielen mukaan ei ole sallittua.
Jos olet matkalla perheesi kanssa, saattaa olla parasta vuokrata kohteessa auto käyttöön. Silloin teidän ei tarvitse odotella auringon alla bussia ja kantaa olka vääränä tavaroita nähtävyydeltä toiselle. Auton voit vuokrata pariksi päiväksi ja tutustua niiden aikana kauimpana sijaitseviin perheen valitsemiin nähtävyyksiin ja rantoihin. Taksia kannattaa välttää, koska se on suhteellisen kallista lystiä Kreikan maallakin. Autoa ei muuten sitten missään nimessä kannata kuskata laivalla saarelta toiselle, sillä muuten huomaat lomakukkarosi kuihtuvan silmissä. Kreikan teillä ajaminen tosin vaatii silmiä niskaankin ja aimo annoksen kärsivällisyyttä. Mutta niitähän sinulla suomalaisena on kumpaakin sorttia.
Muista huolehtia suositeltavien rokotusten ottamisesta ja matka-asiakirjojen voimassaolosta. Älä jätä asioita viime tippaan, sillä esimerkiksi passin tai henkilökortin saat kyllä suhteellisen nopeasti, mutta esimerkiksi hepatiitti A- ja B-rokotukset tulee ottaa huomattavasti aiemmin. Muista myös hakea itsellesi paikallisesta KELA:sta Eurooppalainen sairaanhoitokortti, jolla saat tarvitsemasi avun yllättävien tapaturmien tai sairastumisien osuessa kohdalle samalla hintaa kuin paikalliset.
Ja ennen kaikkea, aloita suunnittelu ajoissa. Tee itsellesi muistilista tärkeistä asioista ja yliviivaa niitä sitten sitä mukaa, kun saat asian hoidettua. Lue kohteesta ja varaa lennot hyvissä ajoin, paitsi jos sinulle kelpaa äkkilähtö.
Lisää omatoimimatkasta Kreikkaan:
Omatoimisesti muihin kohteisiin:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palautetta näistä sivuista tai kommentoi muuten vaan.