Pikavippi

Pikavippi

Jos on mahdollista, niin pikalainan eli pikavipin ottamista kannattaa välttää viimeiseen asti. Korko on niissä aika korkea ja takaisinmaksu tulee nopeasti vastaan. Jos tilipäivään on muutama päivä jäljellä niin taloudellisinta on yrittää sinnitellä siihen asti. Tiedän, että joskus se vain ei ole mahdollista. Jotkut menot vain ovat välttämättömiä terveyden tai hyvinvoinnin säilyttämiseksi. Ei se parinkympin kulu niin mahdoton ole jos sillä selviää. Tilipäivän jälkeen maksa laina mahdollisimman nopeasti takaisin.
Voit perustaa itsellesi oman "pikavippifirman". Laita tilipäivänä piparipurkkiin 50 euron seteli. Jos rahat taas loppuvat niin lainaa purkista ja palauta seuraavana tilipäivänä 60 euroa. Pientä itsekuria se vaatii ja samalla keinolla voi lypsää ylimääräiset eurot muilta perheenjäseniltä.

Muutama luotettavaksi osoittatunut pikalaina yritys:
 • ainalaina.fi (ikää pitää olla 21 ja ensilaina 50/100 euroa)
 • risicum.fi (18v: 50-200e, 20v: 50-400e, myös kulutusluottoja)
Maksa vippi takaisin mahdollisimman nopeasti eli heti kun saat seuraavan tilin tai jokin muun maksusuorituksen.

Päivitys: Ainalainan ikäraja on laskenut 19 vuoteen. Näin siis ainakin toistaiseksi. Ainalaina on ennenkin muutellut ikärajoja, joten saa nähdä kauanko 19 vuoden raja pitää vai laskevatko sitä peräti 18 vuoteen.

5 kommenttia:

 1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Onhan se asia nyt niin, että pikavippi on rahaa, ja joillain meistä ei ole edellistä varaa (ilman sitä vippiä) edes sinkkiämpäriin, saati sitten piparipurkkiin.
  Tämän lisäksi asia on myös niin, että jos talous tahi taloudenhallinnointi on niin hyvässä jamassa, että on varaa sijoitella valuuttaa piparipurkkeihin ja sitten vielä kaiken kukkuraksi pystyy säilyttämään sen pääoman sielä purkissa, niin onko se pikavippi nyt niin kovin tarpeellinen tai ajankohtainen asia?
  Vaikka onhan se reteä ja vimpulan vitsikäs Niksi Pirkka-retoriikka aina niin kovin muikeaa, niin minusta
  taino antaa olla, tässä vain oman elämäni sisällöttömyyttä lausun julki jossain vastaan sattuneessa blogikommentissa, eikä tässä ole agendana missään nimessä pahoittaa kenenkään mieltä, että suonette anteeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos oikeasti on tilanne, että on niin varaton kuin annat ymmärtää, ei silloin todellakaan ole varaa pikavippeihin. Karu fakta, hyväksy se.

   Poista
 3. Piparipurkkikeino on parempi kuin luulisikaan. Oma piparipurkkini on rinnakkaistili, jolle ei ole korttia. Yhtä helpostihan sinne oikeasti pääsee kuin piparipurkillekin, mutta tiukan paikan tullessa alkaakin yllättäen saada myös nautintoa siitä että sinne jää jotain. Ei ehkä viittäkymppiä, mutta pari-kolme. Lisäksi siinä vaiheesasa kun sinne on pakko mennä, itsellä on esimkerkiksi hyväksyttävän lounaan hinta-laatutaso muuttunut budjettia vastaavaksi. Makaroonit alkaa näyttää hyvältä :D Hätävarakassana korvaamaton.

  VastaaPoista
 4. Hyvä kommentti. Omaa rahaa pitäisi aina olla vähän säästössä. Se vaan ei onnistu kaikilta. Piparipurkissa oleva raha houkuttaa niinkuin olutpullo alkoholistia. Monille ihmiselle olisi vaan parempi, että palkka ja muut etuudet maksettaisiin aina päiväksi kerrallaaan. Matikan tunnilla jo opetettiin, että kun ei ole niin pitää lainata.

  VastaaPoista

Anna palautetta näistä sivuista tai kommentoi muuten vaan.