Pizzan paisto

Pizza kannattaa valmistaa valmiista pizzapohjista, joita myydään kauppojen pakastealtaissa.

Pikaohje:
1. Ota uunipelti esille. Käytä tarvittaessa leivinpaperia (valmiit arkit ovat parhaita).
2. Aseta pizzapohja(t) uunipellin päälle.
3. Sivele halutessasi tomaattimurskaa/tomaattipyreettä pizzapohjan päälle.
4. Laita täytteet pizzan päälle.
5. Ripottele päälle juustoa.
6. Kuumenna uuni noin 225 asteeseen.
7. Laita uunipelti uuniin.
8. Odota noin 10 minuuttia tai kunnes pizza näyttää kypsältä.
9. Ota pelti pois uunista. Käytä patalappua tai uunikinnasta.
10. Syö pizza. Älä polta suutasi.

Vinkkejä:
  • Pizzan reunat palavat helposti. Niin ei käy jos voitelet pizzan reunat vedellä tai öljyllä ennen paistamista.
  • Voit lisätä valmiin pizzan päälle oreganoa.
  • Laita uuni päälle ensimmäisenä niin se lämpenee pizzan valmistuksen aikana.

Täytteet:
Pizzan täytteeksi kelpaa lähes mikä vaan. Päätäytteenä ovat voivat olla esimerkiksi katkarapu, tonnikala, kinkku, jauheliha, salami/pepporini. Lisätäytteinä ananas, herkkusieni, persikka, paprika, jalapeno. Päälle laitetaan yleensä juustoa. Kevytjuustosta ei saa kovin hyvän makuista. Maustetuista juustoista käytetään yleensä aurajuustoa tai parmesan juustoa.

12 kommenttia:

  1. poltin käteni kiinni peltiin

    VastaaPoista
  2. Kytkinlevy uunis <3

    VastaaPoista
  3. Pizzaa ei todellakaan kannata valmistaa kaupan valmiista pohjista, pohjan teko itse on niin helppoa.

    Täytteiksi riittää hyvistä tölkkitomaatteista tehty kastike, aito mozzarella ja tuore basilika, korkeintaan 1-2 lisätäytettä tuohon. Ananakset ja limaiset tölkkisienet ovat suomalainen ilmiö, unohtakaa ne.

    Niin ja se juusto tulee heti tomaattikastikkeen päälle, ei täytteiden päälle.

    VastaaPoista
  4. Kuudes kohta ensimmäiseksi! Ellei nyt mikään uusi superuuni ole, ei se ole siinä 225 asteessa tuossa vaiheessa kun pizza pitäisi uuniin pistää.

    VastaaPoista
  5. Tuota... Pitääkö se mopo irroittaa pohjasta ja pahvilaatikosta ennen uuniin laittoa?

    T:Silmiä kirvelee

    VastaaPoista
  6. Eikun uuni täysille uunipelti sisällä. Sitten kun uuni on kuuma, pitsa sisään uunipellin päälle. Pidetään uunissa niin kauan että juusto mukavasti sulanut eli noin viisi minuuttia. Varo ettei pala. Jos haluat panostaa osta pitsakivi.

    VastaaPoista
  7. kohta 7: Siis laitetaanko pizzakin uuniin ,vaikka puhutaan vain pellistä???

    VastaaPoista
  8. pizza palo uuniin, käden poltin pellissä ja sit se tärkein juddu mulla on vieläkin nälkä :D

    VastaaPoista
  9. Laitoin pakastepizzan pelille :) ite tein

    VastaaPoista

Anna palautetta näistä sivuista tai kommentoi muuten vaan.